Pigmentum s.r.o.

Pernerova 168, 531 54 Pardubice    Zobrazit na mapě

telefon:+420 466 818 214  |  +420 602 445 095

IČO: 25916912
DIČ: 25916912
IČ DPH: CZ25916912

Sklad Pardubice, provozní doba: 7.00 – 15.00
areál firmy Řempo Holoubek a.s.    Zobrazit na mapě
Průmyslová 382
Pardubice 532 02
Sklad ZLÍN, provozní doba: 8.00 – 15.00
areál firmy Mitas    Zobrazit na mapě
Šedesátá 7046 (budova 65)
Zlín 760 01

Popis firmy

Pigmentum s.r.o. - distributor materiálů pro zpracovatele plastů, výrobce nátěrových hmot, tiskových barev, stavební chemie, kosmetiky a dodavatel surovin do celé řady dalších průmyslových odvětví na území České republiky a Slovenské Republiky.

Společnost byla založena v roce 1999 jako agentura a výhradní distributor firmy Ciba Specialty Chemicals Inc., postupně rozšířila své distribuční aktivity i o výrobky dalších firem - Radiant Color, Crompton, Ferro, Load-lok, AVL.

V roce 2010 došlo k integraci firmy Ciba Specialty Chemicals Inc. do koncernu BASF a od té doby je firma Pigmentum distributorem firmy BASF, divizí ED, EV6, ED-C a-ED-K pro oblast České Republiky a Slovenské Republiky.

Sortiment/Služby

BASF - www.basf.com  
divize ED - Dispersions and Pigments 
divize EV - Plastic Additives
Firma BASF je v současnosti jednou z největších chemických firem na světě, která i za pomocí dalších akvizic výrazně upevńuje svoji klíčovou roli v oblasti chemického průmyslu. Společnost Pigmentum se zabývá distribucí výrobků divize Dispersions and Pigments (pigmenty, pigmentové pasty, barviva, dispergátory, odpěňovače, pojiva, světelné stabilizátory, aditiva..) a divize Plastic Additives (světelné a tepelné stabilizátory, pigmenty, barviva a pigmentové preparace pro plasty, retardéry hoření, speciální aditiva pro plasty...).
 
Radiant Colors   www.radiantcolor.be
Firma Radiant Colors je jedním z mála výrobců fluorescenčních  pigmentů a barviv v Evropě a nabízí nejen vysoce kvalitní materiály, ale i velmi efektivní technciký servis a poradenství. Její produkty nacházejí uplatnění zejména v plastikářském, tiskárenském a papírenském průmyslu, ale fluorescenční barvy jsou velmi populární u výrobců hraček, kancelářského zboží, reklamních předmětů, ale i ve strojírenství, kde slouží k nedestruktivnímu testování kvality.
 
Firma Ferro je mimo jiné významným  výrobcem speciálních anorganických pigmentů pro plasty a nátěrové hmoty. Tyto pigmenty se vyznačují extrémní tepelnou odolností a světelnou stabilitou a jsou proto určeny pro náročné aplikace. Díky specifickým vlastnostem nachází tyto pigmenty uplatnění i ve speciálních armádních aplikacích, stejně tak jako v moderních ekologických stavebních systémech
 
AVL Metal Powders - www.avlmetalpowders.com
Firma AVL je tradičním výrobcem hliníkových, bronzových a měděných prášků, jejich použití sahá od nátěrových hmot přes tiskové barvy až po průmysl stavebních hmot.
 
Load-lokwww.load-lok.cz
Holandská společnost Load-lok je jedním z největších výrobců systémů pro zabezpečení nákladu na světě. Mezi její výrobky patří zejména upínací pásy, rozpěrné tyče, podlahové lišty, termoizolační přepážky a systémy pro přepravu chlazeného zboží, upínací systémy pro leteckou, železniční a lodní dopravu, cargo doplňky a další.

Kategorie, ve kterých je firma umístěna (14)

Publikované články (1)

  • Aditiva BASF pro recyklaci - lepší než originál

    Aditiva BASF pro recyklaci - lepší než originál

    Ještě nedávno končily všechny plastové výrobky po jejich použití na skládkách. Dnes již všichni vědí, že tento odpad je cenným zdrojem energie a surovin a většina plastového odpadu může být použita jako o zdroj energie nebo jako materiál pro mechanickou...

Prezentujte i Vy Vaši firmu!

Přidejte Vaši firmu do Katalogu firem pro plasty a gumu v ČR a SR. Vaši firmu uvidí více než 35 000 reálných uživatelů za měsíc.

+ Přidat firmu
 

Nejnovější inzeráty

Nejbližší výstavy a semináře

Plastikářský slovník