BELSON s.r.o.

Kyjevská 19, 934 05 Levice    Zobrazit na mapě

telefon:+421 37 783 1752

IČO: 54424216
DIČ: 2121661157
IČ DPH: SK2121661157

Popis firmy

Hlavní náplní činnosti firmy BELSON je vývoj, výroba a technologické KNOW HOW v oblasti výkonových ultrazvukových technologií a jejich aplikací.
 
Dodáváme kompletní finální ultrazvukové technologie a zařízení , nebo i samostatné základní jednotky - ultrazvukové uzly ( generátory a měniče ) pro firmy, které se zabývají projektováním průmyslových technologických celků. ( napr.priemyselné čisticí linky ...)
Dlouholeté praktické zkušenosti z množství realizovaných technologických projektů, výzkumu, vývoje a výroby ultrazvukových zařízení a také nabyté určité znalosti , nám umožňuje poskytovat zákazníkům kompetentní a profesionální služby v oblasti ultrazvukových technologií
Těžištěm naší práce je ultrazvukové inženýrství podporované simultánním inženýrstvím, při řešení interdisciplinárních požadavků většiny výkonových ultrazvukových technologií.
Používáme vlastní a originální řešení , výrobní postupy a technologie, které byly , mnohonásobně ověřené v praxi.
Spokojenost našich zákazníků a spolehlivě fungující technologie jsou pro nás prioritou a také motivací pro budoucí práce.
" Zajistěte si i Vy náskok a podporu Vašeho podnikání používáním inovativních ultrazvukových technologií ve svých závodech ... ! "

Sortiment/Služby

Své služby Vám můžeme nabídnout pro následující ultrazvukové technologie:

• Ultrazvukové čištění
• Ultrazvukové svařování
• Ultrazvukové řezání
• Návrh a výroba ultrazvukových nástrojů
• Sonochémia
• Speciální technologie výkonového ultrazvuku
• Technické a technologické konzultace - poradenství
 
Krátký popis dodávaných utrazvukových technologií:

Ultrazvukové čištění: se stalo standardem v průmyslovém čištění, díky vysoké kvalitě čištění, reprodukovatelnosti a možnosti automatizovat čisticí procesy.
Ultrazvukové čistící vany se dodávají jako kompaktní čističky různých objemů resp. navrženo čistící linky s různým stupněm automatizace. Pro oblast čištění dodáváme i základní stavební uzly - ultrazvukové generátory a ultrazvukové měniče. Ultrazvukové meničové systémy mohou být vyhotoveny v ponorným resp. přírubovým provedení.
Ultrazvukové čištění nachází široké uplatnění v průmyslu např. při čištění a odmašťování po třískovém obrábění, před následujícími povrchovými úpravami ( galvanika ). Zde je možné aplikovat moderní čisticí prostředky na bázi vodních roztoků, Které se dají ekologicky likvidovat po jejich použití . Slouží jako náhrada za již nevyhovující chlorované uhlovodíky ( trichlorethylen a perchlorethylen.) Takto se i čištění, které kdysi poškozovalo životní prostředí stává ekologicky velmi šetrné.
Ultrazvukem v průmyslu je možné čistit složité gumárenské formy před jejich uskladněním. Je to velmi efektivní metoda čištění tvarově složitých forem (tvary, kanálky ... ultrazvuk čistí i " za rohem " ...)
Ultrazvukové čištění se z úspěchem dále používá v různých servisních střediscích, zdravotnictví, optikách , zubní ordinace , kosmetických salónech pro zvýšení účinnosti při čištění a následné desinfekci nástrojů a pomůcek .
 
Ultrazvukové svařování: je nejrozšířenější a nejspolehlivější metoda spojování termoplastů v průmyslové praxi.
Ultrazvukové svářečky mohou být dodány jako jednoduché ruční zařízení, nebo automatické zařízení. Oblast použití těchto svařovacích systémů je automobilový průmysl, elektrotechnický průmysl, průmysl plastů, spotřební výrobky a jiné.
Dodáváme ultrazvukové svářečky a uzly pro nejčastěji pracovní frekvence používané ve světě ( 20 kHz, 30kHz, 35kHz, 40 kHz).

Ultrazvukové řezání: ("řezání bez kompromisů") - nachází uplatnění při řezání obtížně dělitelných materiálů ( kompozitní materiály...) , měkkých materiálů, které se lepí (např. nevulkanizovaný guma v gumárenském průmyslu při výrobě pneumatik... ).
Ultrazvukové řezání obecně výrazně snižuje (až o 75% !) síly nutné k dělení materiálu a vytváří čistý a hladký řez
 
Pro své zajímavé vlastnosti nachází řezání své uplatnění iv potravinářském průmyslu při dělení např. sýrů, pizzy, strukturovaných zákusků a pod.
V textilním průmyslu je možné využít ultrazvukové řezání meteriálu, které obsahují termoplastický material. Při ultrazvukovém řezání tkaných materiálů, dochází současně k zatavování okrajů řezu , čímž se zabraňuje třepení. ( velmi oceňována vlastnost ...)

Návrh a výroba ultrazvukových nástrojů: 
Ultrazvukové sonotródy, které dodáváme jsou vyráběny z vysokopevnostních duralu, speciálních nevytvrzovatelných ocelí a také z titanu. U těchto materiálů máme zvládnutou techniku návrhu, zpracování a obrábění ( titan, kalitelné oceli...), tak aby navržený nástroj z těchto materiálů optimálně vyhověl požadavkům ultrazvuku.
Při složitějších a drahých nástrojích je možné udělat opravu repasováním původního nástroje, čímž zákazník ušetří značnou část finančních prostředků.

Sonochémia:
Sonochémia je moderní rozvíjející se oblast chemie , která využívá energii kavitace, pro urychlování reakcí, homogenizaci, dezintegraci, emulgování a další fyzikálně - chemické procesy.
 
Speciální ultrazvukové technologie: sem patří všechny technologie, které jsou méně používané v praxi, ale svými účinky jsou velmi zajímavé. Patří sem například ultrazvukové zatlačování (Inserting ), ultrazvukové rozprašování, ultrazvukové embosovaná, intenzivní odplyňování, odčerpání a mnoho dalších.
Zajímavé jsou pro nás i zadání na vývoj ( výzkum) nestandardních nových technologií postavených na bázi účinků výkonového ultrazvuku.

Technické a technologické konzultace - poradenství:
Poskytujeme technické a technologické konzultace pro všechny výše uvedené technologie. Pro více informací o jednotlivých technologiích a příslušných zařízeních nás kontaktujte na
uvedených telefonních číslech, resp. emailové adrese.
Na všechny požadavky a dotazy Vám rádi zodpovíme a zašleme technické informace k jednotlivým zařízením, nebo se s Vámi setkáme.

Fotografie

Kategorie, ve kterých je firma umístěna (13)

Publikované články (3)

Prezentujte i Vy Vaši firmu!

Přidejte Vaši firmu do Katalogu firem pro plasty a gumu v ČR a SR. Vaši firmu uvidí více než 35 000 reálných uživatelů za měsíc.

+ Přidat firmu
 

Nejnovější inzeráty

Nejbližší výstavy a semináře

Plastikářský slovník