KURZ Czech & Slovak s.r.o.

Za Humny 749/16, 66447 Střelice u Brna    Zobrazit na mapě

telefon:00420-547-239820

IČO: 27742571
DIČ: CZ27742571

Popis firmy

Firma KURZ je světový lídr zabývající se horkou ražbou a souvisejícími technologiemi. Zaměstnává více než 5 000 lidí.

KURZ vyvíjí a vyrábí dekorační a funkční fólie pro různé produkty, jako jsou automobilové díly, mobilní telefony, televize, pračky, nábytek, obalový materiál, knihy, textilie, etikety, platební karty a mnoho dalších.

Produkty firmy KURZ slouží k dekoraci produktů, označují zboží, chrání obchodní značky a zabraňují padělání. Technologie používané firmou KURZ kromě toho využívají optické prvky s digitálními funkcemi a spojují tak vzhled s virtuálním světem.

Firma KURZ nabízí komplexní řešení včetně projektového poradenství a strojních technologií. Se 14 výrobními závody v Evropě, Asii a Severní Americe, 24 mezinárodními pobočkami a celosvětovou sítí zastoupení a prodejních kanceláří jsme Vám vždy nablízku, spolehlivě dodáme veškeré objednávky a poskytneme poradenství přímo na místě.

Skupina KURZ nabízí komplexní řešení s důrazem na tyto oblasti inovací:

  • OVD Kinegram – bezpečnost a management světla
  • PolyIC – tištěná elektronika
  • h+m – nástroje pro horkou ražbu
  • BAIER – stroje pro horkou ražbu
  • BURG DESIGN – automobilový průmysl
  • ISIMAT – dekorace obalů
  • KURZDIGITAL – digitální řešení

Sortiment/Služby

Aplikace»

Grafický průmysl 

Se svými foliemi skupin LUXOR/ALUFIN®, LIGHT LINE® , COLORIT® a TRUSTSEAL® jakož i hologramy, je firma KURZ, která je kompetentním partnerem v oblasti horké ražby již mnoho let, schopna nabídnout dvě úplné designové skupiny výrobků pro pokrytí potřeb jak výrobců, tak designerů. 

Ať už se jedná o vysoce kvalitní kosmetická balení, alkohol nebo obaly určitých potravin, šíře použití pro grafický průmysl je omezena pouze Vaší představivostí.

 

Svět dekorací plastů

Folie pro horkou ražbu jsou ideální pro zvýraznění vzhledu plastických povrchů. Proč? Protože umožňují náročné dekorace společně s perfektním vymezením krajů v prvotřídním vzhledu a skvělé kvalitě. 

Ať se zajímáte o matné nebo kartáčované povrchy, metalické nebo  jednobarevné, jednotlivé nebo nekonečné motivy - folie pro horkou ražbu KURZ vždy napomohou zvýšení vizuální přitažlivosti.

 

Kosmetika (Plasty)

Technologie horké ražby je skvěle uplatnitelná v kosmetickém průmyslu, kde dává finální podobu kosmetickým výrobkům již po mnoho let. Jako jednička na trhu v této oblasti, skupina KURZ vyniká svou šíří sortimentu, jež je šitý na míru jakékoliv specifické aplikaci.

Výrobce si může vybrat z nepochybně široké nabídky početných zlatých tónů, od vysoce lesklých k matně hedvábným. Různé bronzové tóny sledují nejnovější trendy v této oblasti. Ve skupině výrobků COLORIT® najde obvyklý velký výběr matných a lesklých pigmentovaných folií v mnoha barvách.

 

Pásky pro tepelný přenos

Fólie pro kódování

Folie pro kódování jsou používány pro ražbu nejrůznějšího značení na obaly výrobků pomocí kódovacích zařízení. Tato značení poskytují zákazníkovi důležité informace jako je datum spotřeby, datum výroby, váha nebo cena zboží.

Folie pro kódování od firmy KURZ jsou ideální pro efektivní značení výrobků
a zajišťují nejlepší kvalitu a výkon. Naši zákazníci si mohou vybrat z různých řad výrobků, které obsahují široký sortiment odstínů a barev. To znamená, že firma KURZ je schopna uspokojit dokonce ty nejnáročnější požadavky moderního označování výrobku.

Všechny výrobky z řady kódovacích folií vyhovují přísným limitům z EN 71/Část 3, směrnice EU č. 94/62/EC o obalech a americké směrnici CONEG pro těžké kovy
a olovnatá barviva. 

 

Folie pro studenou ražbu

Trend používání studené ražby pro zušlechťování obalů a etiket stále roste. Jak pro gumotisk, tak i pro ofset, existují radikálová vytvrzovací lepidla, jež při položení speciálně vyvinuté razící fólie vytvrzené nosičem s ultrafialovým světlem vykazují velmi dobré výsledky.

Pro studenou ražbu se hodí všechny hladké plastové materiály jakož i papír
s neabsorbujícím povrchem, kde UV lepidlo zůstává na povrchu.

Ochrana značky

Abyste zabránili ztrátě prodeje a újmě na Vaší image, stává se stále důležitější účinná ochrana produktů - např. za pomoci opticky proměnlivých ochranných prostředků od firmy KURZ.

Firma KURZ je členem IHMA (International Holographic Manufactures Association).

 

Karty a vstupenky

Naše skupina foliových produktů

Firma KURZ  má to správné řešení pro všechny části platebních karet.

Naše výrobková řada zahrnuje magnetické folie o různých koercivitách, podpisové a potahové folie a holografické bezpečnostní prostředky. Současně zahrnuje i takové speciální výrobky jako stírací folie  a folie pro označení plastického písma. Tím, že jsme začlenili firmu OVD Kinegram AG do naší skupiny, firma KURZ získala další možnost rozvíjet své možnosti v oblasti technologií optické ochrany. Tato technologie zahrnuje značky OVD Trusteal® a Kinegram®, které splňují i ty nejpřísnější bezpečnostní požadavky. 

 

Mobilní telefony (IMD)

Bylo by těžké si představit označování a zdobení displejů a krytů mobilních telefonů bez technologie IMD firmy KURZ. Komplex různobarevných designů může být nanesen na displeje a kryty za pomoci této flexibilní vysoce výkonné metody dekorace.

Folie s jednotlivými motivy nabízejí telekomunikačnímu průmyslu neomezenou svobodu provedení. Tato jednoduchá aplikační metoda nabízí výkonný způsob aplikace grafiky přímo na formované části zatímco se nachází ve vstřikovací formě a tím významně redukuje počet potřebných výrobních kroků.

 

Automobilový průmysl - Dekorace tvarovaných dílů

Celky hluboce tvarovaných profilů, které mají být povrchově upraveny, prohlubně s brilantním a exkluzivním vzhledem v nejvyšší úrovni lesku, extrémně namáhané povrchy pro interiér a exteriér, toto jsou některé z požadavků automobilového průmyslu dneška na inovační dekorační procesy.

Svou roli hrají i cenové aspekty spolu s požadavky na ekologii výroby. To je přesně to, proč dnes, více než kdy jindy, proces horké ražby se svými různými technologiemi má své důležité místo mezi dekoračními procesy, používanými v automobilovém průmyslu a co udělalo z firmy KURZ jedničku na trhu v této oblasti, spolehlivého partnera pro tento průmysl.

Náš vývojový tým udržuje stálý kontakt s velkými výrobci na celém světě, aby přizpůsobil folie a strojní standard nejmodernějšímu vývoji. Rozsáhlý výrobkový sortiment firmy KURZ v automobilové oblasti "Advanced Decoration", je důkazem této úspěšné spolupráce.

 

Dřevo / Nábytek

Stroje pro horkou ražbu

Díky svému vynikajícímu strojnímu vybavení, nejmodernějším foliím a výjimečným nástrojařským schopnostem se firma KURZ stala vedoucím dodavatelem technologie horké ražby. Ať už jsou používané při výrobě automobilových částí, zařízeních pro domácnost, domácí elektroniky, platebních karet, obalů nebo nábytku, strojní zařízení a folie od firmy KURZ pomáhají při dekoraci široké palety povrchů na celém světě.

Aplikační zařízení od firmy KURZ byla vyvinuta tak, aby poskytovala optimální výkonnost v širokém záběru výrobních procesů.

Například naše stroje pro ražbu jsou snadno nastavitelné pro zpracování všech typů folií určených pro horkou ražbu a také i různých druhů tvarů a podkladů. Díky svému modulárnímu provedení, mnoho strojů a ovládacích zařízení od firmy KURZ může být integrováno do automatizovaného výrobního procesu. Mohou být také snadno připojeny ke vstřikovací formě, montážní lince a balícím zařízením.

Navíc, firma KURZ dodává široké spektrum spolehlivých zařízení pro samostatné výrobní operace.

 

Nástroje pro horkou ražbu - Pro grafický průmysl a pro zpracování plastů

Jako člen skupiny KURZ, firma Hinderer + Muehlich

Vám nabízí široký sortiment nástrojů a doplňků pro horkou ražbu.

Fotografie

Kategorie, ve kterých je firma umístěna (27)

Publikované články (7)

Zveřejněné aktuality (3)

Prezentujte i Vy Vaši firmu!

Přidejte Vaši firmu do Katalogu firem pro plasty a gumu v ČR a SR. Vaši firmu uvidí více než 35 000 reálných uživatelů za měsíc.

+ Přidat firmu
 

Nejnovější inzeráty

Nejbližší výstavy a semináře

Plastikářský slovník