Omya CZ s.r.o.

č.p. 765, 102 00 Lipová – lázně    Zobrazit na mapě

telefon:+420 774 700 478

IČO: 45192715
DIČ: CZ45192715

Pobočka Slovensko:
Omya s.r.o.    Zobrazit na mapě
Karadžičova 8/A
Bratislava 821 08
web: engineered-materials.omya.com

Popis firmy

Zastupujeme předního světového výrobce polymerů, švýcarskou firmu EMS-CHEMIE AG. V našem portfoliu najdete také tryskací média společnosti EMSODUR AG. Působíme na českém a slovenském trhu již více než 20 let.

Certifikáty

ISO/TS 16949, ISO 9001

Sortiment/Služby


1. EMS-GRIVORY

 

Konstrukční plasty pro vstřikování, vytlačování a vyfukování. Materiály pro výrobu technických dílů, osvědčené při náhradě tlakových kovových odlitků.

 

Materiálová databáze EMS-GRIVORY


  •     Rozměrově stálé, chemicky odolné, tuhé a houževnaté materiály
  •     Typy vhodné pro přímý kontakt s vodou a potravinami
  •     Náhrada kovových odlitků, typy s optickými vlastnostmi skla
  •     Hlavní oblasti použití: auto, elektro&elektronika, optické a sanitární aplikace, sport, obaly
  •     Speciality (např. samozhášivé, vysokoteplotní, plnivo uhlíkových vláken)
  •     Green line produkty – až 50% podíl přírodních materiálů jako vstupních surovin

 

Všechny typy Grilamid TR jsou transparentní termoplastické polyamidy na bázi alifatických, cykloalifatických a aromatických složek. Všechny typy sjednocují výjimečné vlastnosti, díky kterým lze splnit vysoce náročné aplikační požadavky.

Materiály této skupiny jsou semikrystalické polyamidy s určitým podílem aromatické chemické struktury. Grivory je dodáván ve formě granulí pro další zpracování vstřikováním nebo vytlačováním s použitím běžných zpracovatelských strojů a nástrojů.

Grivory HT jsou semikrystalické termoplastické konstrukční materiály, jejichž základní jednotkou je polyftalamid (PPA). Zcela nová a specifická technologie výroby polymerizace a kompoundování materiálu Grivory HT v Domat/EMS Švýcarsko je výsledkem vlastního vývoje EMS-GRIVORY.

Pod obchodním názvem Grilonnabízí EMS-GRIVORY širokou paletu PA 6, PA 66 a kopolyamidových typů.

Grilamid L se vyrábí polymerací lauryllactamu. Vysoká kvalita materiálu Grilamid L je daná chemickou strukturou PA 12. Tento technický termoplast se již více než 40 let osvědčuje v četných technicky náročných aplikacích.
Vedle standardních typů pro extruzi a vstřikování nabízíme také nové výjimečně tuhé a extrémně houževnaté typy Grilamid SST jako náhradu kovových materiálů. Dále PA 12 typy Grilamid FWA se schválením pro styk s potravinavmi a pitnou vodou.

EMS-GRIVORY otevírá nové cesty se svými polyamidy zesílenými dlouhým skleněným vláknem (PA-LFT). Od začátku roku 2008 vyrábí EMS-GRIVORY PA-LFT typy založené na osvědčených skupinách materiálů Grilon TS, Grivory GV a Grivory HT ve výrobním závodě Gross-Umstadt Německo.



2. EMS-GRILTECH

Termoplastická tavná lepidla pro všestranné použití v oděvním i automobilovém průmyslu.


EMS-GRILTECH vyrábí a prodává technická textilní vlákna, promotory adhese Grilbond, tavná lepidla Griltex, tvrdidla Primid pro práškové barvy a reaktivní rozpouštědla Grilonit. Tyto materiály a aditiva jsou vynikající speciální produkty pro technicky náročné aplikace. Vedení obchodní jednotky EMS-GRILTECH společně s výzkumnými laboratořemi, technickým servisním střediskem a výrobním jednotkami se nachází v Domat/EMS Švýcarsko.

Základní přehled tavných lepidel Griltex»

 

 

3. EMSODUR AG

Emsodrur AG je švýcarská specializovaná společnost zaměřená na výrobu a vývoj tryskacích médií pro čištění přetoků termosetových a pryžových výlisků i pro otryskávání tlakových kovových odlitků. Vývoj těchto výrobků je prováděn v úzké spolupráci s konečnými uživateli.




Fotografie

Kategorie, ve kterých je firma umístěna (12)

Publikované články (7)

Zveřejněné aktuality (4)

Prezentujte i Vy Vaši firmu!

Přidejte Vaši firmu do Katalogu firem pro plasty a gumu v ČR a SR. Vaši firmu uvidí více než 35 000 reálných uživatelů za měsíc.

+ Přidat firmu
 

Nejnovější inzeráty

Nejbližší výstavy a semináře

Plastikářský slovník